Svenska Rallyt

Svenska rallyt eller Rally Sweden som det nu heter kommer 2014 att gå av stapeln i Värmland mellan den 5 och 8 februari. Tävlingen är indelad i 24 specialsträckor och tiderna från alla dessa specialsträckor läggs samman och snabbast vinner, enkelt och inga konstigheter eller hur? Tävlingarna drar många intresserade åskådare. Tävlingsledningen räknar med 200 000 åskådare på plats och kanske en miljard människor följer tävlingarna via TV och internet.

Under de fyra dagarna avgörs inte bara den stora klassen WRC utan också WRC 2 och WRC 3 som är två underklasser till Rally-VM. Lite nostalgi bjuds det också på i Värmland under rallydagarna. På flera av delsträckorna kommer man att köra ett uppvisningsrally med kända äldre men ack så framgångsrika rallybilar som Porsche, Audi Quatro och vår svenska rallystolthet SAAB 93.

Stig Blomqvist som är en svensk rallylegendar kommer till start i Rally Sweden Historic som körs under lördagen och söndagen. Det är 30 år efter att han blev världsmästare i en Audi Quattro. Stig Blomqvist har sju segrar i Svenska Rallyt mellan 1971 och 1984.

Rally

Naturligtvis ordnas det en hel del kul runt tävlingarna för de tvåhundratusen åskådarna. Det blir konserter med alla typer av musik från rockabilly till modern danstechno. Festivaler brukar ju vara på sommaren men här hittar du Sveriges största festival, mitt i vintern.

About Author: lucas