Rally

En av de mest kända rallytävlingarna för oss svenskar är utan tvekan STCC. STCC var till början ett svenskt mästerskap där de tävlande körde med standardvagnar. Dessa mästerskap kördes mellan år 1996 och 2010 och förkortningen stod på den tiden för Swedish Touring Car Championship. Sedan år 2011 då man slog ihop STCC med Danish Touring Car Championship har tävlingen dock gått under namnet Scandinavian Touring Car Championship (fortfarande med förkortningen STCC). Den nya versionen av STCC provkördes redan år 2010. Man körde då fyra av de svenska och danska mästerskapens deltävlingar samtidigt på samma bana och kallade dem för Scandinavian Touring Car Cup. Vinnare av cupen blev svenske Robert Dahlgren.

Både år 2011 och 2012 hade tävlingen en svensk vinnare. Rickard Rydell tog hem guldet år 2011 och Johan Kristoffersson vann år 2012. År 2013 stod svenske Thed Björk som vinnare. I år börjar tävlandet i Ring Knutstorp och deltävlingen hålls den 9-10 maj. Följande tävlingar körs i Arvika, Göteborg, Strängnäs, Falkenberg, TBA, Ring Knutstorp, Solvalla och avslutas i Mantorp den 19-20 september. När tävlingarna sätter igång kan den som är ute efter att få en bättre bild av hur de tävlande ligger till hitta aktuella odds på de stora bettingbolagen. Kommer vi att se en svensk segrare i år igen? Kommer Thed Björk lyckas hålla i vinnartiteln ytterligare ett år? Eller kommer vi för första gången i STCC:s historia att få se en dansk vinnare? Antalet bilar och förare har ännu inte bestämts men så snart tävlingarna närmar sig kommer du garanterat att hitta odds på nätet och på så sätt ta reda på vilka som är de mest lovande förarna för i år.

STCC

Under STCC tävlas det även i klasserna Formel Renault 1.6, Clio Cup, Carrera Cup och V8 Thunder Cars. För alla motorsportsfantaster är dessa tävlingar något man bara inte får missa. För de som inte hade möjligheter att besöka Rally Sweden i februari erbjuder sommaren flera tillfällen att gå och se på förstklassig rally!

About Author: lucas