Hur väljer man bilverkstad?

Dags att välja bilverkstad? Då dyker många frågor upp. Det är ofta en stor kostnad och man vill vara säker på att man går till en verkstad som utför jobbet fackmannamässigt och till ett rimligt pris.

En bra regel när det kommer till att välja verkstad är att lämna in den till den oberoende verkstaden för enklare arbeten som att byta bromsbelägg men om felet är mer avancerat bör man vända sig till den auktoriserade verkstaden då de har alla nödvändiga verktyg och deras personal utbildas kontinuerligt för att lära sig all ny teknik. En myt som finns är att nybilsgarantin slutar gälla om man lämnar in bilen på en oberoende verkstad. Så är det inte alls, enligt ett EU-beslut så gäller nybilsgarantin om jobbet är fackmannamässigt utfört oavsett om det är på en auktoriserad eller oberoende verkstad.  En annan myt är att stämpeln från den auktoriserade verkstaden skulle vara mer värt än stämpeln från den oberoende verkstaden. Så är heller inte fallet utan jobbet kan utföras exakt lika bra hos en oberoende bilverkstad. Det som är viktigt att se till i det här fallet är att bilen blivit servad vid rätt tidpunkt inte vilken verkstad.

Är du fortfarande osäker så kolla med vänner och bekanta över vilken verkstad de kan rekommendera eller kanske även varna för. Man kan också kolla upp olika verkstäders recensioner på nätet för att få en bild över hur nöjda tidigare kunder har varit.

About Author: lucas