Bilsportens olika discipliner

Bilsport är både spännande och fartfyllt, vilket förstås är det som är det allra bäst med bilsport. Inom bilsporten finns som bekant också en rad olika discipliner. Några av de tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

Racing

Racing är kanske den allra mest utbredda disciplinen inom bilsporten. Inom racing finns en rad olika grenar och varianter som till exempel Formel 1, Indycar samt Nascar. Även här i Sverige har vi en del racingtävlingar, den mest kända är troligtvis STCC.

Rally

Rally är troligtvis den disciplin inom bilsporten som är den mest populära i Sverige, mycket givetvis tack vare stortävlingen Svenska rallyt. Det som skiljer rally mot de flesta andra discipliner inom bilsporten och som också gör det så intressant är att rally inte körs på bana utan ute på vanliga vägar och ofta trånga och krokiga sådana.

Rallycross

En lite mindre disciplin inom bilsporten, som faktiskt är ganska populär i Sverige är rallycross, som är en form av rallytävling som körs på bana. En bana som till viss del liknar en motocrossbana med hopp, snäva kurvor och dylikt.

About Author: lucas