Bilpool

Känns det som en stor investering att skaffa bil? Har du ingen parkeringsplats? Det finns alternativ och där dyker bilpoolen upp i bilden.

En bilpool är alltså en inrättning där flera personer är med och delar på en eller flera bilar och således kan dela på alla fasta kostnader som att äga en bil faktiskt innebär. Det finns två olika typer av bilpooler och antingen kan man vara med i en ideell bilpool som drivs utan vinstsyfte eller så en bilpool som drivs som vilket annat företags som helst. Med den ideella föreningen kommer också lite mer engagemang och måsten från din sida. Exempel på detta kan vara bilvård, administration eller garagestädning. Bilpoolen som drivs som ett företag däremot kräver inga insatser från dig. Så klart märks detta även på priset men om du vill ha det bekvämt är detta att föredra.

När man är med i en bilpool får man betala en fast månadsavgift och sedan ett pris per timme och kilometer. Det fördelar som finns med att vara med i en bilpool är att skatter och andra tråkiga avgifter delas på flera personer, sen är det ju inte fy skam att slippa tänka på bilprovning och däckbyten. Självklart kan man uppleva nackdelar också. Kanske finns det ingen bil när dig där du bor och ibland är det svårt att få tillgång till bil med kort varsel. En annan sak man får ha i åtanke är att bilen kan vara en helt annan typ av bil som du själv hade valt och tycker om att köra.

 

 

 

About Author: lucas